Kompanija Etanol Lab d.o.o. osnovana je 2016. godine u Šapcu. Osnovna delatnost je proizvodnja rafinisanog i apsolutnog etanola. Prateći proizvodi su zimska i letnja vetrobranska tečnost.

Etanol koji proizvodimo je žitnog porekla. Proizvodni proces se zasniva na preradi žitarica, pretežno kukuruza.

Proizvodni proces je u najvećem delu automatizovan i optimizovan tako da ne postoji bilo kakav štetan uticaj na životnu okolinu.

Nakon destilacije ostaju samo DDGS i voda veoma bogati proteinima i mineralima koje koriste stočari u ishrani tovnih goveda i krava muzara.

Instalirani godišnji kapacitet proizvodnje je 2.500.000 litara etanola u dve osnovne frakcije rafinisani i apsolutni (suvi) etanol. Reč je o proizvodima visokog kvaliteta, što se svakodnevno prati i kontroliše u okviru sopstvene laboratorije, ali i eksternih akreditovanih laboratorija.)

Zbog svojih fizičkih i hemijskih osobina etanol ima vrlo široku upotrebu u industriji i svakodnevnom životu. Koristi se za proizvodnju alkoholnih pića, u proizvodnji kozmetike, u štamparskoj industriji, za proizvodnju rastvarača i boja,  u prehrambenoj industriji, kao pogonsko gorivo za motorna vozila…

Proizvodnja i prodaja etanola u našoj kompaniji se odvija u skladu svim zakonskim regulativama. Naši komintenti imaju svu tehničku i tehnološku podršku u primeni naših proizvoda od strane našeg stručnog tima.